Rimini Vacanties

Rimini Vakanties
2019
Nederlands
riminivakanties.nl
Ontdek de KUST VAN RIMINI
HOME ZEE EN ENTERTAINMENT BINNENLAND PRETPARKEN KUNST EN CULTUUR AANBIEDINGEN
De Lokaliteiten van ROMAGNA
Hotel Rimini Hotel Torre Pedrera Hotel Bellaria Igea Marina Hotel Viserbella
Hotel Viserba Hotel Rivabella Hotel San Giuliano Mare Hotel Rimini - Marina Centro
Hotel Bellariva Hotel Marebello Hotel Rivazzurra Hotel Miramare
Hotel Riccione      

Binnenland

Het is genoeg om enkele kilometers af te leggen vanaf de kust van Rimini om te ontdekken dat deze grond een rijkdom is aan plezier, mode en trends en dat hij deel uit maakt van een provincie die rijk is aan geschiedenis. Dit gebied heeft een glorievolle geschiedenis waar de monumenten, de historische resten, Romeinse wegen, muren en middeleeuwse burchten die in hun geheel behouden zijn, getuigen van zijn. In dit gebied hebben de grote families van de Malatesta en van Montefeltro tussen de  middeleeuwen en de renaissance gestreden. De behouden kastelen van die tijd zijn vandaag nog een karakteristiek van dit gebied.

Het binnenland van Rimini en de kleine gemeentes die een mooi uitzicht samenstellen, dat vanuit de kust te zien is, zijn allemaal te ontdekken gebieden. Plaatsen waar de traditie en de ware essentie van de grond van deze provincie zich uitdrukt in het schitterend landschap, in de wandelingen tussen natuur en geschiedenis, in de traditionele smaken, in de ambachtelijke productie en in de warmte van haar inwoners.

De Val Marecchia en de hoffen van Malatesta
Santarcangelo di Romagna
De aangename en pittoreske stad van Santarcangelo di Romagna is gelegen langs de Via Emilia. Het middeleeuwse dorp is verzorgd en zit vol kleine karakteristieke kroegen. Het ontwikkelt zich langs smalle wegen die klimmen tot aan de Rocca Malatestiana, op de top van de heuvel van Jupiter die over de moderne stad domineert.
Er zijn verschillende ambachtelijk werkplaatsen verdeeld langs de wegen van het centrum. Het is hier mogelijk om geprinte doeken en traditionele producten te kopen. Op slechts één kilometer afstand van het dorp bevindt zich de kerk van Pieve di San Michele Arcangelo. Dit is de oudste kerk van de stad, gebouwd tussen de VI en de VII eeuw volgens het model van de kerken van Ravenna. De levendige binnenstad van Santarcangelo biedt culturele afspraken en feest mogelijkheden die bestemd zijn voor een breed publiek. Men kan genieten van volksfeesten, feesten gewijd aan typische producten en culturele evenementen die zich gedurende het hele jaar afspelen. Het Festival “Santarcangelo dei Teatri” dat wordt gehouden in jullie, is één van de belangrijkste internationale festivals voor het theater.


Verucchio
De middeleeuwse burcht van Verucchio, die op enkele kilometers afstand ligt van Rimini en Santarcangelo, bevindt zich op de rotsachtige heuvel van Rocca del Sasso. De suggestieve en versterkte structuur is gebouwd door de Malatesta. Dit is één van de meest symbolische fortificaties van deze familie, die zich juist vanuit Verucchio bewoog om het grote gebied te veroveren.
De geschiedenis van deze stad is echter veel ouder. Het archeologisch museum van Villanoviano di Verucchio biedt een reis aan tussen de vondsten en de kunstwerken die het mogelijk maken om de kennis te verdiepen.
Het uitzicht waarvan met kan genieten vanuit het centrum van Verucchio in schitterend. Dankzij zijn positie is het mogelijk in een oogopslag het hele gebied tussen Rimini en de Monte Titano te zien.
Muzikale evenementen en onmisbare afspraken voor het eenoogastronomische toerisme spelen zich in Verucchio. Deze staat bekend voor haar restaurants met traditionele keukens, vinotheken, kroegen en winkeltjes met typische producten.

Torriana en Montebello
Het profiel van deze fascinerende centra, die klimmen over spitse heuveltoppen vanwaar men een groot gedeelte van de Val Marecchia kan zien, laat duidelijk de strategische functie zien die deze plaatsen hadden ten tijde van de oorlogen tussen Malatesta en Montefeltro. De twee forten, de Rocca della Scorticata in Torriana en het kasteel van Montebello, bevinden zich op de hoogste punten van de binnensteden en zijn open voor bezoekers.
Aan het kasteel van Montebello is een legende gebonden over spoken. De hoofdrolspeler is Azzurrina, dochter van Uglinuccio Malatesta. Volgens de legende zwerft zij nog rond door de kamers van het kasteel en laat ze zich elke vijf jaar, op 21 juni, horen met gelach en rare geluiden. Dit trekt elke keer toeristen en deskundige aan.
In Torriana zijn de tradities echter op gastronomisch gebied, evenementen gewijd aan het lekkere eten. De onmisbare afspraak met de titel “Scorticata – La collina dei Piaceri” is een volksfeest van drie dagen die in jullie een breed publiek trekt, waaronder de beroemdste gastronomische experts van Italië.


Tussen geschiedenis en natuur in Val Conca
Montefiore Conca en Gemmano
De centra van de Val Conca zijn omringd door kastanje bossen en weilanden. De vesting van Malatesta in Montelfiore is in perfecte staat behouden met haar imponerende toren en haar massieve geometrische structuur. In de kleine winkeltjes van de binnenstad van Montelfiore in het belang van de ambachtelijke traditie te ontdekken. Deze wordt al eeuwen lang doorgegeven. Hetzelfde geldt voor de volksfeesten gewijd aan de typische producten, speciaal het feest van de kastanjes dat in oktober wordt gehouden.
Het centrum van Gemmano is gelegen op een heuvel dicht bij Montelfiore. Het is een gebied midden in de wilde en fascinerende natuur. Voor een groot gedeelte is deze beschermd door de Riserva Naturale. Hier bevinden zich ook de beroemde grotten van Onferno. Deze bieden een suggestieve rondleiding die de mens in contact brengt met het hart van de aarde.

Saludecio en Mondaino
De oude structuren in de binnensteden bewijzen het belang dat deze dorpen hadden voor de cultuur van de renaissance. Deze centra bevinden zich in het midden van de Val Conca, geplaatst op rustige heuvels die de grens aangeven tussen de gebieden van Malatesta en van Montefeltro. Dezelfde belangrijke rol voor de cultuur dragen deze kleine centra van Saludecio en Mondaio vandaag de dag nog met zich mee. Deze burchten veranderen in zomer namelijk is suggestieve podiums voor voorstellingen, manifestaties, volksfeesten en culturele evenementen.
Één van de belangrijkste hiervan is de historische herdenking “Palio del Daino”, deze wordt ieder jaar uitgevoerd in Mondaino. Verder kunnen we genieten van de “Ottocento Festival” in Saludecio. Dit is een serie van eenoogastronomische afspraken die gewijd zijn aan de typische locale producten zoals de truffel en de “formaggio di fossa”.De steden van steen
San Leo
Deze twee steden zijn gebouwd uit licht gekleurde steen en zijn gelegen op twee gespiegelde heuvels. De twee steden hebben veel te danken aan de ambachtslieden die het steen bewerkte. Twee daarvan waren Marino en Leo. De legende vertelt dat dit de stichters van deze twee steden zijn. Vandaag nog betekent dit ambacht één van de typerende activiteiten van dit gebied.
San Marino en San Leo zijn verder ook verbonden door de levendige culturele activiteiten die in deze twee centra gedurende de zomer worden georganiseerd. Concerten van klassieke, etnische en moderne muziek, voorstellingen voor groot en klein, verzorgde feesten, volksfeesten en historische herdenkingen zijn onmisbare mogelijkheden om deze realiteiten van dichtbij te kunnen ontdekken.
De zeer mooie middeleeuwse burcht van San Leo wordt gedomineerd door een vesting die is gebouwd door de Montefeltro in opdracht van Francesco di Giorgio Martini in de XV eeuw. De monumentale rijkdom van San Leo bevat, behalve het fort, twee hele oude kerken. De pre-romaanse Pieve en de romaanse Dom uit de XII eeuw. Beide zijn gebouwd met de lokale lichtgouden steen.

San Marino
Het schitterend profiel van San Marino is al vanaf het strand van Rimini te zien. Als men eenmaal binnen in de stad komt, kan men genieten van tal van steegjes, souvenir winkeltjes, kiosken, boetiekjes en winkels met typische lokale producten. Ten slotte komt met aan bij de monumenten die zich bevinden aan de hoge kant van de oude binnenstad. Aantrekkelijke pleintjes, musea en middeleeuwse wegen leiden de bezoekers tot aan de top van de heuvel. Deze is gekroond door drie torens in middeleeuwse stijl, waarin musea van wapens en kunst te zien zijn.
Er zijn verschillende balkons en belvedère vanwaar men kan genieten van een geweldig uitzicht. Aan de ene kant zijn deze gericht tot de kust en aan de andere kant richting de toppen van Montefeltro.

Gastronomische Route
Route van wijnen en smaken van de Heuvels van Rimini
De toeristen die in Rimini en omgeving op vakantie zijn, kunnen de smaken ontdekken van een wereld die van ver weg komt. Deze smaken blijven iedereen verrassen die ze voor het eerst proeft. Men kan ze ontdekken door de wegen van het platteland af te leggen, de kleine paden tussen de heuvels. Men kan dan stoppen in de wijnhuizen, kroegen en molens die zich bevinden tussen Val Marecchia en Valle del Conca.
De Gastronomische “Route van wijnen en smaken van de Heuvels van Rimini” is een route die is ontworpen om de smaak, de schoonheid van de landschappen en de beste typische producties samen te brengen. Dit zijn enkele van de redenen waarvoor deze gebieden wereldwijd beroemd zijn geworden. Rimini, Riccione, tot Montelfiore Conca, Gemmano, Saludecio en Mondaino, Bellaria Igea Marina en Santarcangelo zijn veel stadia van de smaak die het mogelijk maken om typische hoofdgerechten zoals de onmisbare “piadina”, de DOC wijnen van de “Colli di Rimini”, de DOP oliën “Colline di Romagna”, de “pecorino”, de “formaggio di fossa”, de gouden honing van de bijenkwekers van de provincie en de traditionele vleeswaren te proeven.

Voor informatie:
Piazzale Bornaccini, 1 - 47900 Rimini (RN) Italia
Tel. +39 0541 787037 – Fax +39 0541 787059 – info@stradadeivinidirimini.it – www.stradadeivinidirimini.it