Rimini Vacanties

Rimini Vakanties
2019
Nederlands
riminivakanties.nl
Ontdek de KUST VAN RIMINI
HOME ZEE EN ENTERTAINMENT BINNENLAND PRETPARKEN KUNST EN CULTUUR AANBIEDINGEN
De Lokaliteiten van ROMAGNA
Hotel Rimini Hotel Torre Pedrera Hotel Bellaria Igea Marina Hotel Viserbella
Hotel Viserba Hotel Rivabella Hotel San Giuliano Mare Hotel Rimini - Marina Centro
Hotel Bellariva Hotel Marebello Hotel Rivazzurra Hotel Miramare
Hotel Riccione      

Pretparken

In Rimini worden we allemaal weer kinderen. Behalve voor de stranden en de uitgaansmogelijkheden staat de kust van Emilia Romagna bekend voor haar talrijke attractieparken en thematische parken die zich in de buurt van Rimini bevinden. Wie te gast is in een van de hotels van Rimini kan genieten van kortingen op de ingangsprijzen van de belangrijkste parken van het gebied, die meedoen aan deze conventies.

Dolfinarium:
De structuur waar het Dolfinarium zich bevindt, staat aan de waterkant van Rimini, dicht bij de belangrijkste hotels van Marina Centro. Binnen, tonen afbeeldingen en vondsten eigenaardigheden en eigenschappen van de sympathieke dolfijnen. Deze korte instructie route introduceert het echte spektakel, dat in het openlucht zwembad plaatsvindt en meerdere malen per dag wordt uitgevoerd door de geweldige dieren en door hun trainers.

Voor informatie:
Lungomare Tintori 2 - 47900 Rimini
Tel. +39 0541 50298 - Fax +39 0541 50362
info@delfinariorimini.it - www.delfinariorimini.it

Fiabilandia
De oudste pretpark van de kust is gelegen in Rivazzurra en is een betoverde plek, speciaal voor de kleine kinderen. De appelrups, het Fiabilandia Express treintje en de boot die de wateren van het meer oversteekt, brengen de jonge gasten in een sprookjes wereld, in het kasteel van Merlijn, langs het oude westen of in de baai van Peter Pan. Instructieve tentoonstellingen, dieren uit de hele wereld en rustpunten met leuke omgevingen, vullen het bezoek aan deze pretpark vol fantasie aan.
 
Voor informatie:
Via Cardano 15 – 47900 Rivazzurra di Rimini
Tel. +39 0541 372064 – Fax +39 0541 378662
fiabilandia@fiabilandia.it - www.fiabilandia.it
Italië in Miniatuur
Het thematische park Italië in Miniatuur bevindt zich in Viserba, op enkele kilometers afstand van Rimini. Het voorgeschreven pad, gebouwd in het jaar 1970 en daarna constant bijgewerkt en vergroot, is een levensechte reis door Italië en enkele Europese steden. Meer dan 270 miniaturen reproduceren de monumenten en de meest bekende Italiaanse en buitenlandse architecturen. Omgevingen die in hun geheel zijn nagebouwd, zoals het Gran Canale van Venetië die men kan oversteken op een gondel, of simulaties van historische gebeurtenissen zoals de middeleeuwse slag die plaatsvond om het kasteel van Sigismondo heen, één van de symbolen van de stad van Rimini, zullen jong en oud betrekken. Het ticket zal ook dienen als toegangsbewijs voor de leuke attracties die om het traditionele pad heen staan.

Voor informatie:
Via Popilia 239 – 47900 Viserba di Rimini
Tel. +39 0541 736736 – Fax +39 0541 732203
info@italiainminiatura.com - www.italiainminiatura.com
Aquafan
Aquafan, het beroemdste waterpark van Europa, bevind zich op de heuvel van Riccione, enkele kilometers ten zuiden van Rimini. Hier kunnen zowel ouderen als jongeren, tussen schuimende golven, adrenalinevolle glijbanen en zwembaden omcirkeld door gras, onvergetelijke middagen beleven van entertainment en gespeel. Terwijl de animators zich bezighouden met het entertainen van de kleinere kinderen in de voor hun voorbestemde zwembaden, kunnen de ouderen in de zon uitrusten, zich laten masseren door de rustige golven die het grote centrale bad bewegen of zich laten meesleuren door het vermaak, in de roterende glijbanen zoals de wereldberoemde Kamikaze en de Twist, die al meer dan twintig jaar het succes zijn van het park Aquafan.

Voor informatie:
Via Ascoli Piceno 6 – 47838 Riccione (RN)
Tel. +39 0541 603050 – Fax +39 0541 606454
info@aquafan.it - www.aquafan.it
Oltremare en IMAX
Voordat ze de heuvel van Riccione verlaten, waar ook Aquafan zich bevindt, kunnen de gezinnen die op vakantie zijn aan de kust van Emilia Romagna, het park Oltremare bezoeken. Een fascinerende en educatieve route, gewijd aan het Planeet Aarde en aan het onderzeese. Het is hier mogelijk om de acrobatische voorstellingen van de dolfijnen bij te leven, wandelen tussen de nagemaakte landelijke en onderzeese habitat, tuindieren tegen te komen die vrij rondlopen in de boerderij of te genieten van de spannende documentaires in 3D en 4D op een scherm van 600 m2 in de zalen van de nabije en gloednieuwe IMAX bioscoop.

Voor informatie:
Via Ascoli Piceno 6 – 47838 Riccione (RN)
Tel. +39 0541 609000 – Fax +39 0541 427272
info@imaxriccione.it - www.imaxriccione.it
Aquarium van Cattolica
Het aquarium van Cattolica is ingesloten in een groot park aan de kust. Het schitterende gebouw uit de jaren ’30 herinnert met zijn vormen de lijnen van een zeevloot. Het bezoek aan het aquarium biedt een spannende en instructieve route langs de wonderen van de onderzeese wereld. Tussen haaien en tropische vissen met de meest bizarre vormen en kleuren, biedt deze reis door de wateren vele leerzame tips en weetjes waarin ouderen en jongeren zich kunnen verdiepen met de hulp van deskundige en gidsen, de zee biologen die werken in het complex, de geïllustreerde kaarten aan de zijkant van alle baden en aquariums en in de gespecialiseerde boeken die te koop zijn in de book shop.

Voor informatie:
Piazzale delle Nazioni 1/a – 47841 Cattolica (RN)
Tel. +39 0541 8371 – Fax +39 0541 831350
info@acquariodicattolica.it - www.acquariodicattolica.it

Mirabilandia
In de richting van Ravenna, op minder dan een uur reisafstand van Rimini, vinden we het attractiepark Mirabilandia. Meer dan veertig attracties die op de gasten wachten, waartussen de onvoorstelbare achtbaan Katun, het reuzenrad Eurowheel, een van de grootste ter wereld, het park voor de kleinere kinderen Bimbopoli, een strand met zwembaden, glijbanen, entertainment en een vol programma van live voorstellingen die gedurende de hele dag animatie en plezier bieden.
Het park bevindt zich in een unieke natuurlijke positie, tussen meren en grote tuinen, paden in de schaduw van duizenden bomen en planten van alle soorten. De attracties en de voorstellingen, de animatie en het entertainment die Mirabilandia biedt, zijn bedacht om de gasten van alle leeftijden en smaken te amuseren. Ouders en kinderen, gezinnen en jongeren, kunnen zo een echt avontuur beleven en een onvergetelijke dag doorbrengen.

Voor informatie:
Statale Adriatica SS 16, Km.162 Loc. Mirabilandia - 48100 Ravenna
Tel. +39 0544 561111 - Fax +39 0544 560195
mirabilandia@mirabilandia.it -  www.mirabilandia.it