Rimini Vacanties

Rimini Vakanties
2019
Nederlands
riminivakanties.nl
Ontdek de KUST VAN RIMINI
HOME ZEE EN ENTERTAINMENT BINNENLAND PRETPARKEN KUNST EN CULTUUR AANBIEDINGEN
De Lokaliteiten van ROMAGNA
Hotel Rimini Hotel Torre Pedrera Hotel Bellaria Igea Marina Hotel Viserbella
Hotel Viserba Hotel Rivabella Hotel San Giuliano Mare Hotel Rimini - Marina Centro
Hotel Bellariva Hotel Marebello Hotel Rivazzurra Hotel Miramare
Hotel Riccione      

Zee en entertainment

Het is alsof men naar een ansichtkaart kijkt. De horizon die overgaat tussen de het blauw van de zee en dat van de hemel, het drukke strand, de discotheken die open zijn tot vroeg in de morgen, de hotels met zwembaden en de beste restaurants. Dit is het gezicht van Rimini die de bezoekers betoverd. Dit maakt van Rimini het grootste aantrekkingspunt voor de Italiaanse en buitenlandse toeristen in Emilia Romagna.

Entertainment op het strand
Het grote strand van goudgekleurde dunne zand, dat zich uitspant langs de hele kust van Rimini, tussen Miramare en Bellaria Igea Marina, is het hart van het zomerse leven. Parasols en partytenten, bars en restaurants dichtbij zee, baby park, zwembaden met bubbelbaden, glijbanen en waterspeeltjes zorgen voor amusement van jong en oud.

Overdag en ’s avonds is er nooit te kort aan muziek en dans op de stranden van Rimini, Marebello en TorrePedrera. Men kan genieten van Zuid-Amerikaanse muziek, moderne trends, groepsdansen en ten slotte de wat rustigere muziek van dit gebied die ook de wat oudere mensen meetrekt in leuke danswedstrijden.

Op de mooie stranden van Viserba en Torre Pedrera, Bellariva e Rivazzurra kunnen de gezinnen met kinderen genieten van de vakantie door georganiseerde groepsspellen, baby club met gespecialiseerde animatoren en gezellige watermeloen tussendoortjes. De stranden van Rimini Marina Centro, San Giuliano Mare, Miramare en Bellaria Igea Marina zijn de stranden die meer “in” zijn voor de jonge bezoekers. Deze zijn hier al te vinden vanaf de eerste lentezon. Ze vermaken zich door te zonnen en te sporten.

De strandtenten bieden fitness mogelijkheden op het strand. Verder kan men gebruik maken van relax areas, plaatsen die bestemd zijn voor het welzijn, verschillende keren per dag gymnastiek lessen en velden voor strand sporten. Beach volley toernooien, beach tennis, basket en frisbee wedstrijden aan de waterkant zijn perfecte mogelijkheden om tijdens de vakantie in conditie te blijven en om veel nieuwe vrienden te leren kennen.


Entertainment in het water
De zandige ondergrond van de zee van Rimini is ideaal voor alle mogelijke waterspellen. De ouders samen met hun kinderen kunnen genieten van de het water zonder enig risico te lopen, dankzij de strandwachters die altijd aanwezig en alert zijn. Wie in het diepere water wil gaan zwemmen kan één van de waterfietsen huren die aanwezig zijn bij de strandtenten.

Ook is er tal van mogelijkheden om zeesporten uit te oefenen. Men kan op volle snelheid waterskien of profiteren van de dagen van wind om te windsurfen of kitesurfen. Verder is er een fantastische trip met de De steden van steen:. Deze vertrekt vanuit het strand van Rivabella en stopt vervolgens op San Giuliano Mare en Rimini Marina Centro. Op de stranden van Marebello, Miramare en Bellariva is het mogelijk om een waterscooter te huren om met grote snelheid over de golven te varen.

Overdag en ’s avonds kunnen de bezoekers varen op de toeristische boten die vertrekken uit de havens van Rimini, Marebello, Rivazzurra, Rivabella, Viserba e Viserbella, Torre Pedrera en Miramare. Deze varen meerdere keren per dag en met verschillende vaarroutes. Sommige boten zijn uitgerust voor visuitjes, andere zijn gewijd aan de natuurlijke schoonheden van de kusten van Emilia Romagna en Marche en weer andere bieden de mogelijkheid om de hele nacht door te dansen midden in de zee.


Entertainment onder de sterren
De nachten van Rimini zijn wereldwijd beroemd en kennen haast geen seizoenen. Zowel in de zomer als is de winter is er langs de kust tal van uitgaansmogelijkheden met variatie aan muziek, sfeer en publiek. Iedereen kan hier zijn ideale nacht vinden zonder zich te hoeven vervelen.

Vanaf de eerste warme lenteavonden veranderen de stranden in dansvloeren. Men kan vanaf de late middag al genieten van smakelijke cocktails, happy hour voor de zonsondergang en muziek die wordt gespeeld door beroemde dj’s.
Pizzeria’s, kroegen, kraampjes en elegante visrestaurants zijn vanaf het strand en de hotels in enkele minuten te bereiken.
Na een gezellige pizza met vrienden of een romantisch etentje op kaarslicht, kan men chique plaatsen uitkiezen om smaakvolle wijnen te proeven of stijlvolle uitgaansplekken waar men de nacht door kan brengen.

Sommige strandtenten organiseren thema avonden om alle smaken tevreden te stellen. Er worden vuurwerk voorstellingen uitgevoerd, geïmproviseerde discotheken op het zand en avonden gewijd aan de rustige lokale muziek dat live wordt gespeeld.
Verder worden er verschillende sport evenementen en zomerse volksfeesten georganiseerd in Rimini, Torre Pedrera, Viserba en in Bellaria Igea Marina. Dit zijn feest mogelijkheden die uitlopen tot diep in de nacht met volle programma’s, marktjes, voorstellingen en entertainment.